Som frivillig fyr-vagt i Sletterhage Fyr bidrager du til det store fællesskab med over 400 medlemmer som er med til at bevare fyret som et vigtigt aktiv for området og et af landsdelens mest besøgte udflugtsmål.

Vi er næsten 50 medlemmer af foreningen der i sommerhalvåret sørger for at de mange besøgende får en god oplevelse i fyret. Fyr-vagterne tager imod entre, fungerer som guider i udstillingen og vejleder efter bedste evne gæsterne. 

Der bliver stillet et utal af spørgsmål. De fleste kan besvares ved at læse håndbogen ”lille skriv for fyr-vagter”. Denne skrivelse bliver naturligvis løbende opdateret efterhånden som nye spørgsmål/svar kommer til.

Nye fyr-vagter tilbydes på de første vagter at være ”føl” med mere erfarne.

Vagter i fyret er normalt af 2 timers varighed. Flere tager 2 eller sågar 3 vagter samme dag. Nogle af vore fyr-vagter kommer som par for at tage vagter. Vi har familier med børn eller børnebørn som hygger sig med at passe fyret. 

Der er småkager, kaffe, the, kakao i køkkenet. Her findes også service og et køleskab til medbragt mad.

Som belønning for det frivillige arbejde arrangeres der omkring sæsonens afslutning en dagsudflugt for fyr-vagterne. Turen går til et andet og spændende fyrtårn. Vi har i tidens løb besøgt Bovbjerg, Nørre Lyngvig, Vesborg på Samsø, Blåvands hug, Hanstholm, Rubjerg Knude, Skagen og sidst gik turen til Sprogø. 

Den sidste lørdag i uge 42 fejrer vi fyr-vagternes indsats med en fest hvor der inviteres med ledsager. Festen holdes i Helgenæs Forsamlingshus. 

Vagterne koordineres af Lise-Lotte Lauersen og kan følges på fyrets kalender. På kalenderen står ”ledig fyr-vagt” når den ikke er besat og fornavn på fyr-vagten, når den er besat. Vi opfordrer alle til engang imellem at holde øje med kalenderen og melde ind til Lise-Lotte hvis man ønsker at tage en vagt.